Ești Sănătos

Siropul de usturoi de 10 ori mai eficient ca medicamentele. Il poti face acasa, foarte simplu

LRM EXPORT 20170212 203612 1280x1280 1

În lumea modernă, în care medicamentele și tratamentele farmaceutice domină peisajul medical, uneori ne putem simți copleșiți de numărul mare de opțiuni disponibile. Cu toate acestea, există și alternative naturale care au demonstrat eficacitate în tratarea anumitor afecțiuni și care pot fi realizate chiar acasă. Un astfel de exemplu este siropul de usturoi, un remediu puternic și versatil, considerat de mulți a fi de 10 ori mai eficient decât medicamentele tradiționale.

Beneficiile Usturoiului pentru Sănătate

Usturoiul (Allium sativum) este un aliment cunoscut pentru proprietățile sale medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Acesta conține compuși activi precum alicina, sulful și enzimele, care au efecte antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Studiile au demonstrat că consumul regulat de usturoi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, combaterea infecțiilor, stimularea sistemului imunitar și chiar prevenirea bolilor cardiovasculare.

Siropul de Usturoi – O Alternativă Naturală Puternică

Siropul de usturoi este o modalitate ingenioasă de a beneficia de proprietățile terapeutice ale acestui ingredient minune. Spre deosebire de consumul direct de usturoi crud, care poate fi neplăcut pentru mulți datorită mirosului și gustului său intens, siropul de usturoi oferă o modalitate mai plăcută și ușor de administrat.

Reteta Siropului de Usturoi

Ingrediente:

10 căței de usturoi proaspăt
1 cană de miere pură
Sucul de la 1-2 lămâi
Un borcan de sticlă cu capac ermetic

Instrucțiuni:

Curăță și decojește cățeii de usturoi.
Pune usturoiul într-un blender și mixează-l până obții o pastă fină.
Încălzește ușor mierea într-un vas, dar fără a o fierbe. Las-o să se răcească puțin.
Amestecă pasta de usturoi cu mierea încălzită în borcanul de sticlă.
Adaugă sucul proaspăt de lămâie în amestec și amestecă bine.
Închide ermetic borcanul și lasă-l la macerat timp de 24 de ore la temperatura camerei.
După 24 de ore, mută borcanul la frigider și lasă-l să se odihnească încă 3-4 zile.

Administrare și Efecte

Siropul de usturoi poate fi administrat în doze mici, de obicei 1-2 lingurițe pe zi. Poate fi luat ca atare sau amestecat în ceai sau apă caldă. Este important de menționat că siropul de usturoi are un gust puternic, așa că începeți cu cantități mici și creșteți treptat în funcție de toleranța voastră.

Efectele acestui sirop pot fi resimțite în timp. Deoarece usturoiul are proprietăți antibacteriene și de întărire a imunității, mulți oameni raportează că se simt mai energici și că sunt mai rezistenți la răceli și alte infecții după administrarea regulată a acestui remediu natural.

Concluzie

Siropul de usturoi reprezintă o alternativă naturală puternică pentru cei care doresc să își întărească sănătatea fără a recurge la medicamentele tradiționale. Cu proprietățile sale terapeutice recunoscute și ușurința cu care poate fi preparat acasă, acest sirop se dovedește a fi o alegere demnă de luat în considerare pentru cei interesați de remedii naturale și sănătate holistică.