Iritatiile în zona intimă sunt nu numai neplăcute, ci și afectează negativ confortul și sănătatea generală a unei femei. Acestea un impact asupra fertilității, satisfacției sexuale și stării de bine. Din fericire, există unele lucruri de care să ții cont pentru a preveni aceste neplăceri.
Trebuie să știi că infecțiile, mâncărimile și iritațiile vaginale sunt probleme destul de răspândite, iar cauzele lor sunt variate. O statistică alarmantă arată că peste 374 de milioane de persoane contactează anual infecții cu transmitere sexuală, cum ar fi negi genitali, ceea ce demonstrează amploarea acestor afecțiuni și impactul lor asupra sănătății sexuale.
Îngrijirea zonei intime la menstruație
Înainte de a utiliza produsele menstruale, cum ar fi plasturii menstruali pentru a remedia durerile, de exemplu, citește atent eticheta pentru a te asigura că acestea nu conțin substanțe chimice toxice. Optează doar pentru produse cu ingrediente 100% pure și naturale.
Absorbantele și tampoanele organice de la Enroush reprezintă o soluție de încredere în acest sens. Enroush este primul brand care oferă produse menstruale 100% organice din România. Aceștia oferă produse fără chimicale toxice care să nu perturbe flora vaginală. Alege absorbante zilnice bumbac și alte produse Enroush și poți fi sigură că îți protejezi sănătatea intimă.
Ai grijă de igiena vaginală
Este important să găsești un echilibru în curățarea zonei intime, pentru a proteja sănătatea vulvei și a vaginulu fără exagerării. Este suficientă curățarea vulvei în exterior de 1-2 ori pe zi cu apă și un gel intim natural pentru îndepărtarea impurităților și a bacteriilor, fără a afecta echilibrul natural al florei vaginale.
Evită spălarea interiorului vaginului. Apa sau săpunurile convenționale conțin chimicale dure, parabeni și parfumuri cu alergeni, care afectează pH-ul vaginal și provoacă uscăciune, mâncărimi și iritații. Nu uita că vaginul are propriul mecanism de curățare și este capabil să se curețe singur, fără intervenția noastră.
Dietă echilibrată, bogată în alimente nutritive
Alimentația își are rolul său în menținerea sănătății vaginale prin influența pe care o are asupra populației de lactobacili din vagin (care reprezintă cca. 90-95 % din bacteriile care formează microbiomul vaginal). Studiile arată că o dietă dezechilibrată poate afecta negativ această populație, în timp ce alimentele nutritive o pot întări.
Așadar, adoptă o dietă bogată în alimente nutritive, cum ar fi:
Micronutrienți: vitamine și minerale care ajung în organism atunci când consumi multe fructe și legume.
Fibre: provenite din fructe, legume, cereale integrale
Prebiotice: usturoi, sparanghel, banane etc.
Probiotice: iaurt, kefir, brânză de vaci, brânzeturi fermentate.
Gândește-te la modul în care îți tratezi corpul în fiecare zi. Aceste alegeri mici, dar constante, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății tale intime. Este timpul să acorzi atenție specială modului în care ai grijă de vulva și vaginul tău!