Ești Sănătos

Suc de lămâie și ulei de măsline – remediu împotriva durerilor de cap, constipației și artritei

remediu lamaie ulei de masline e1519458338683

Nu doar gospodinele știu cât de utile sunt uleiul de măsline și sucul de lămâie, atât în bucătărie, cât și pentru alte utilizări.

Ceea ce nu foarte mulți oameni știu este că uleiui combinat cu sucul de lămâie este un preparat foarte bun pentru sănătate pe care dacă îl vei testa, nu vei mai renunța la el prea ușor.

Acest amestec te va ajuta în cazul durerilor de cap, dacă suferi de constipație sau de artrită. Aceste 2 ingrediente pot chiar să combat apariția cancerului.

Din fericire nu are efecte secundare și poate fi pregătit în condiții de casă. Și chiar dacă nu suferi de nicio boală gravă poți să te bucuri de beneficiile acestui mix deosebit.

Pentru că uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie te ajută foarte mult atunci când ești obosit, te fac să îți revii și să ai energie pe mai departe. Dar ca să fii cu adevărat energic și capabil să îți faci toate activitățile de peste zi, ai nevoie și de un organism curat și functional.

Tot combinația de ulei și lămâie te poate ajuta și în acest caz. În sensul că ambele ingrediente au capacitatea de a curăța organismul de toate substanțele toxice.

Dacă vei combina anume aceste 2 elemente vei crea un lubrifiant natural pentru sistemul tău digestive. În consencință atât ficatul, cât și vezica biliară vor funcționa la capacitate maximă.

Printre altele combinația dintre ulei și sucul de lămâie este și un bun antiinflamator. Așa că dacă suferi de o boală de acest tip, cum ar fi guta sau reumatismul, o poți trata doar folosind aceste 2 ingrediente foarte simple, dar eficiente.

Amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie atunci când suferi din cauza durerilor de articulații. Nu te gândi că acest amestec aparent banal este unul care nu dă roade.

Combinația dintre uleiul de măsline și sucul de lămâie și-a demonstrate eficiența încă din antichitate. Așa că îl poți folosi pentru ce ai nevoie pentru că vei obține rezultate pozitive.

Spre exemplu într-o perioadă uleiul de măsline era considerat mult mai valoros și mai scump decât chiar aurul. Acesta conține doar grăsimi naturale și sănătoase, de aceea este foarte bun mai ales în diete.

Datorită conținutului ridicat de acizi grași, uleiul de măsline scade nivelul de colosterol rău din sânge. Acesta este în general foarte bun pentru funcționarea optima a întregului sistem cardiovascular.

Pe de altă parte, în lămâi, și respectiv în sucul de lămâi se găsesc foarte multe vitamine, substanțe minerale și antioxidanți. Această combinație de elemente în primul rând contribuie la întărirea sistemului imunitar, dar nu numai, pentru că lămâia previne și tratează mult mai multe boli.

Cel mai bine ar fi să optezi pentru lămâile naturale și pentru uleiul de măsline extravirgin de calitate superioară pentru că doar aceste variante au substanțele naturale și foarte bine păstrate.

Ca să te bucuri din plin doar de efectele positive ale acestui amestec natural, consumă-l mai ales dimineața, pe stomacul gol. Dacă ți se face foame sau sete așteaptă cel puțin o oră, pentru ca ambele produse să își facă efectul.