Ești Sănătos

Sunt neurolog, am studiat creierul toată viața. Există doar 4 lucruri necesare fericirii!

nevoi fericire

Credeți știința, nu astrologii. Pe Internet, există o mulțime de sfaturi despre cum să obțineți fericirea de la oameni care nu au nici o idee despre ce vorbesc. Nu le credeți. Da, și nu trebuie să credem. Credeți mai bine neurologii. Ei studiază materia cenușie în capul tău toată ziua și știu cel mai bine ce e nevoie pentru a te face fericit.

Neurologul american Alex Korb își împărtășește gândurile în această privință:

1.Principala întrebare.

Dacă sunteți prost, întrebați-vă o singură întrebare importantă:

„Pentru ce sa ii fiu recunoscător soartei?”

Ei bine, da, veți spune, este bine, dar simțul recunoștinței are un efect biologic asupra creierului? Și da. Știți cum funcționează bupropionul antidepresiv? Stimulează producerea neurotransmitatorului dopamină. Ca un sentiment de recunoștință. Știți ce face fluoxetina? Stimulează neurotransmitatorul serotonină. Ca un sentiment de recunoștință.

Da, unul dintre efectele principale ale unui sentiment de recunoștință este o creștere a nivelului de serotonină. Când vă gândiți la ceea ce sunteți recunoscători, vă concentrați asupra aspectelor pozitive ale vieții. Această acțiune simplă crește creșterea producției de serotonină în cortexul cingular anterior.

2.Vorbiți-vă despre sentimentele negative.

Ești rău? Definiți-vă starea. Ce este: tristețe, anxietate, resentimente? .. Acest lucru este suficient pentru a vă simți mai bine! Gândiți-vă la prostii! Și creierul tău crede altfel!

Într-un studiu, participanților li s-au arătat fotografii ale persoanelor cu diferite expresii faciale și măsurarea răspunsului creierului. Așa cum era de așteptat, amigdala a răspuns la emoțiile descrise.

Dar când li s-a cerut participanților să numească aceste emoții, cortexul lor prefrontal a devenit mai activ și activitatea amigdală a scăzut. Cu alte cuvinte, numirea emoțiilor și-a redus impactul asupra unei persoane.

3.Luați o decizie.

Ați luat vreodată o decizie și v-ați simtit eliberat? Nu este un accident. Neurobiologia arată că luarea deciziilor reduce anxietatea si entuziasmul și, de asemenea, ajută la rezolvarea problemelor. Atunci când luăm decizii, noi creăm intenții și stabilim obiective;

Toate acestea au un efect pozitiv asupra cortexului prefrontal, reducand anxietatea si entuziasmul. În plus, luarea deciziilor ajută la reducerea activității striatului (striatum), care de obicei ne înclină spre impulsuri și acțiuni negative.

În cele din urmă, luarea deciziilor schimbă percepția noastră asupra lumii, care ajută la găsirea unei soluții la problemă și la calmarea sistemului limbic.

4.Atingeți persoane.

Într-un studiu, participanții au jucat un joc pe calculator de aruncare a mingii. Un participant a aruncat mingea, iar celălalt a aruncat-o înapoi. De fapt, omul stătea doar pe o parte a ecranului – mingea a fost aruncată înapoi la computer.

Dar participanților li s-a spus că personajele de pe ecran sunt controlate de oameni vii. Și ce sa întâmplat când acești „alți oameni” au refuzat să returneze mingea? Creierul participantului a reacționat în același mod în care reacționează la durerea fizică.

Adică, creierul nostru percepe respingerea ca pe un picior rupt. Excluziunea socială implică cortexul cingular anterior și lobul central al creierului, la fel ca durerile fizice.

Pur și simplu, relațiile cu alte persoane sunt foarte importante pentru creier. Doriți să le ridicați la un nou nivel? Atingeți oamenii fizic (desigur, numai cei apropiați)!