Ești Sănătos

Sunt un bun somnifer, albesc dintii, previn ridurile, fragezesc carnea… si noi le aruncam, fara sa banuim cat de utile ne pot fi

c20

În goana noastră zilnică, suntem adesea tentați să aruncăm cojile de banane, considerându-le doar un reziduu al gustului delicios al fructului. Cu toate acestea, puțini știu că aceste coji au multiple utilizări și beneficii uimitoare, care variază de la îmbunătățirea calității somnului până la menținerea sănătății dentare și frumuseții pielii. Iată câteva moduri surprinzătoare în care cojile de banane pot deveni un aliat util în viața de zi cu zi.

Un Somnifer Natural:
Cojile de banane conțin triptofan, un aminoacid care ajută la producerea de serotonină și melatonină, substanțe esențiale pentru reglarea somnului. Plasarea unei coji de banane sub pernă sau consumul acesteia înainte de culcare poate contribui la îmbunătățirea calității somnului.

Albirea Dintilor:
Substanțele nutritive precum potasiul, magneziul și manganul din coaja de banană pot fi folosite pentru a-ți albi dinții. Frecarea ușoară a interioarelor cojilor de banane pe dinți timp de câteva minute în fiecare zi poate contribui la îndepărtarea petelor și la menținerea unui zâmbet strălucitor.

Previne Ridurile:
Cojile de banane conțin antioxidanți și vitamine esențiale, cum ar fi vitamina C și vitamina E, care pot ajuta la prevenirea ridurilor și la menținerea elasticității pielii. Masează ușor fața cu partea internă a cojii de banană pentru a beneficia de proprietățile sale anti-îmbătrânire.

Fertilizant Natural:
Cojile de banane sunt bogate în nutrienți precum potasiu, calciu și magneziu. Acestea pot fi utilizate ca îngrășământ natural pentru plantele de interior sau de grădină. Dizolvă cojile în apă și utilizează amestecul rezultat pentru a hrăni solul.

Tratament pentru Acnee:
Proprietățile antiinflamatoare ale cojilor de banane le fac potrivite pentru a trata acneea și iritațiile pielii. Masează ușor zona afectată cu partea internă a cojii și lasă să acționeze timp de 10-15 minute înainte de a clăti cu apă caldă.

Fragilizează Carnea:
Cojile de banane conțin enzime care pot fragezii carnea. Adaugă câteva coji în timpul fierberii sau gătirii și vei observa că carnea va deveni mai moale și mai gustoasă.

Polish pentru Mobilier:
Partea internă a cojilor de banane poate fi folosită pentru a-ți lustrui mobilierul din lemn. Șterge cu atenție suprafața cu o bucată de coajă de banană și apoi șterge cu o cârpă curată pentru a obține un luciu natural.