Ești Sănătos

Tratamente de înfrumusețare cu oțet de mere

otet de mere

Oțetul este compus în mare parte din acid acetic diluat și se obține prin fermentarea produselor care conțin zahăr sau amidon.

Este interesant să observi cum uneori resursele cele mai simple, pe care le avem deseori la îndemână, sunt la fel de eficiente precum cele mai scumpe tratamente de înfrumusețare. Un produs convenabil și eficient care poate fi întrebuințat în diverse moduri în viața de zi cu zi este „banalul” oțet de mere.

Știai că poți folosi oțet de mere și în tratamentele de înfrumusețare a părului, a pielii sau a unghiilor?

Oțetul de mere îți face pielea mai fină, combate uscăciunea și mâncărimile și vindecă acneea. Acest produs simplu și accesibil, al cărui singur dezavantaj îl constituie mirosul, poate fi utilizat în multe remedii extraordinare. Merită să-l încerci și tu.

Adevărul este că multe produse cosmetice se bazează pe ingrediente naturiste, iar oțetul de mere este poate cel mai vechi dintre acestea, întrucât era folosit chiar și de strămoșii noștri. Haideți să aflăm mai multe despre el.

Trucuri de înfrumusețare cu oțet de mere
Remediu pentru însănătoșirea părului

Oțetul de mere conține multe vitamine și prezintă proprietăți antiinflamatoare și tămăduitoare.

Poți folosi acest produs pentru refacerea părului uscat și lipsit de strălucire, care și-a pierdut aspectul natural în urma vopsirilor repetate sau a folosirii excesive a uscătorului de păr.

Instrucțiuni
Este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de oțet într-un pahar cu apă, să aplici amestecul pe păr și să-l masezi ușor timp de cinci minute.
La sfârșit, clătește părul cu apă proaspătă.
Dacă apelezi la acest truc simplu o dată la 15 zile, vei observa o diferență.
Tratament pentru mătreață
Oțetul de mere are și proprietăți antifungice. Acest produs contribuie la tratarea afecțiunilor scalpului, cum ar fi mătreața sau exfolierea pielii.

Instrucțiuni
Găsește un flacon mic cu pulverizator care să te ajute să distribui bine lichidul pe care îl vei prepara.
Amestecă bine 200 ml de apă cu aceeași cantitate de oțet.
După ce te-ai spălat pe cap și părul este încă umed, aplică amestecul pe cap în cantitatea necesară. Asigură-te că lichidul pătrunde până la scalp.
Clătește la sfârșit.
Îngrijirea tenului

Pare incredibil, dar oțetul de mere este unul dintre cele mai bune produse pentru curățarea tenului. Acesta echilibrează nivelul pH-ului și curăță pielea în profunzime. În plus, oțetul de mere este un astringent natural și oferă strălucire tenului.

Instrucțiuni
Ai nevoie de 100 ml de apă și de aceeași cantitate de oțet.
Amestecă bine cele două ingrediente și pune vasul în frigider pentru a menține lichidul proaspăt.
Umezește o bucată de vată cu acest amestec și apoi curăță-ți fața cu el.
Este important să reții că, înainte de a aplica această soluție, trebuie să te speli pe față cu săpun.
După tratarea pielii cu acest remediu pe bază de oțet de mere, nu vei mai avea nevoie să aplici în mod regulat o cremă hidratantă sau pentru protecție solară. Pielea ta va fi sănătoasă, îngrijită și cu adevărat frumoasă.