Ești Sănătos

Tratamente pentru unghiile fragile 100% naturale

tratamente pentru unghiile fragile 1

Cu toții ne dorim să avem unghii frumoase și sănătoase. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, anumite factori precum expunerea la substanțe chimice, alimentația necorespunzătoare sau lipsa de hidratare pot duce la unghii fragile și casante. În acest articol, vom explora câteva tratamente 100% naturale pentru întărirea unghiilor fragile, fără a fi nevoie de substanțe chimice dure.

Ulei de măsline și lămâie: Amestecă ulei de măsline cu suc proaspăt de lămâie și încălzește-l puțin. Lasă unghiile să se odihnească în acest amestec timp de 15 minute, înainte de a le clăti cu apă caldă. Acest tratament natural va hrăni unghiile și cuticulele, sporindu-le elasticitatea și rezistența.

Masaj cu ulei de nucă de cocos: Uleiul de nucă de cocos este bogat în acizi grași sănătoși, care pot hrăni și hidrata unghiile fragile. Masează ușor unghiile și pielea din jur cu ulei de nucă de cocos de două ori pe zi pentru a spori rezistența unghiilor.

Băi cu ulei de ricin: Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietățile sale de întărire și hidratare. Încălzește uleiul de ricin și lasă-ți unghiile înmuiate în acesta timp de 15-20 de minute. Acest tratament va face unghiile mai rezistente și le va stimula creșterea sănătoasă.

Infuzie de ceai verde: Ceaiul verde conține antioxidanți puternici care pot întări unghiile fragile. Fă o infuzie puternică de ceai verde și lasă-ți unghiile să se înmoaie în ea timp de 10-15 minute. Acest tratament va îmbunătăți textura și aspectul unghiilor.

Miere și suc de portocale: Amestecă o lingură de miere cu suc proaspăt de portocale și aplică-l pe unghii timp de 15-20 de minute înainte de a clăti cu apă caldă. Acest tratament va hrăni unghiile, va stimula creșterea lor și va reduce fragilitatea.

Alimentație echilibrată: Asigură-te că dieta ta include alimente bogate în proteine, vitamine și minerale, cum ar fi proteinele din carne slabă, ouă, nuci, semințe, legume cu frunze verzi și fructe de pădure. O dietă echilibrată poate contribui semnificativ la sănătatea și rezistența unghiilor.

Evitarea substanțelor chimice agresive: În măsura posibilității, evită expunerea la substanțe chimice dure precum acetonă, formaldehidă sau alte substanțe iritante care pot afecta sănătatea unghiilor.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, repetă aceste tratamente naturale în mod regulat și combină-le cu o igienă riguroasă a unghiilor și a mâinilor. În cazul în care problema persistă sau se înrăutățește, consultă un specialist pentru evaluare și recomandări specifice. Cu puțină atenție și îngrijire, vei putea bucura de unghiile frumoase și sănătoase pe care le dorești.