Ești Sănătos

Tu ai aluniță pe încheietura mâinii? Mii de oamenii din toată lumea și-au dat seama că au aceeași aluniță

61958748 10157657219901495 7406753221726699520 n 8b38574 740x957 1

Descoperirea unei tinere din Florida a ajuns virală pe internet. Fata și-a dat seama că ea și mai multe prietene de-ale ei au aceeași aluniță pe încheietura mâinii. A publicat pe Twitter o fotografie care demonstrează asta, iar câteva ore mai târziu, internetul a luat-o razna – mii de femei, din toate colțurile lumii, au realizat că și ele au aceeași aluniță.
Alunița de la încheietura mâinii, cel mai nou trend viral de pe internet
Aaryn Whitley și-a dat seama că ea și prietenele ei au aceeași aluniță pe încheietura mâinii și a publicat o poză pe Twitter cu descoperirea ei inedită. Câteva ore mai târziu, poza ei ajunsese virală – mii de oameni au distribuit fotografia, mulți realizând că au și ei aceeași aluniță.

Mai mult decât atât, și bărbații au intrat în joc. Se pare că există și domni care au această aluniță pe încheietura mâinii și nu e vorba doar despre femei. Fotografiile cu ciudata descoperire au început să curgă pe Twitter.

Fără nicio explicație logică, oameni din toate colțurile lumii au fost șocați să vadă că au același semn pe încheietura mâinii.

Femei, bărbați, tineri sau bătrâni… mii se oameni au realizat că au această aluniță și au vrut să afle ce înseamnă.

Care este explicația din spatele aluniței de pe încheietura mâinii
Frenezia de pe internet cerea o explicație. Drept urmare, reporterii TIME au apelat la un celebru medic dermatolog american, Joyce Park.

Iată explicația oferită de către specialist – „Alunițele sunt zone de pe piele unde există un exces de pigment sau pur și simplu mai multă melanină din cauza radiațiilor ultraviolete. Brațele, încheieturile, mâinile sunt zonele cele mai expuse soarelui, drept urmare e mult mai probabil să avem alunițe aici”.

Drept urmare, fenomenul descoperit de tânăra din Florida nu are nimic de a face cu genetica, așa cum unii internauți sugerau, ci este pur și simplu o coincidență.

Cu toate acestea, medicii atrag atenția tuturor să meargă la un control anual cu alunițele, pentru a se asigura că acestea – fie că sunt din naștere, fie că sunt apărute mai târziu în viață – nu le pun în pericol sănătatea. În ultimii ani, cazurile de cancer de piele s-au înmulțit îngrijorător, inclusiv în România. În plus, e bine să folosim întotdeauna creme cu factor de protecție solară pentru a ne proteja.