Ești Sănătos

Un bărbat a ajuns la spital din cauza unui fir de păr din călcâi şi a aflat că are o afecţiune medicală extrem de rară. Doar 26 de oameni au mai suferit de ea

picioare pixabay descopera

Un bărbat din Brazilia a ajuns la spital acuzând dureri atunci când păşeşte, după examinări atente, medicii au aflat că acesta suferă de o condiţie medicală obscură, fiind cunoscute doar 26 de cazuri în ultimii 60 de ani.

În mod obişnuit, un fir de păr nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni şi în mod sigur nu reprezintă sursa unor dureri acute dacă călcăm pe el. Totuşi, un bărbat din Brazilia e printre puţinii oameni din lume şi chiar istorie care poate spune că un fir de păr poate fi cauza unor dureri acute, notează Live Science.

Un bărbat din Brazilia s-a prezentat la camera de gardă acuzând dureri în călcâi atunci când păşeşte. Iniţial, medicii nu au putut identifica cauza durerii, dar folosind un microscop ei au aflat misterioasa cauză: un fir de păr.

Medicii au ajuns la concluzia că pacientul ar fi suferit de o condiţie medicală foarte rară şi relativ puţin documentată, fiind consemnate doar 26 de cazuri în ultimii 60 de ani.

Medicii de la Universitatea Sao Paolo care s-au ocupat de caz explică că, în cazul acestei condiţii medicale, un fir de păr sau un fragment al unui fir de păr pătrunde în piele, într-un mod asemănător unei aşchii.

După ce apătruns în straturile de piele, respectivul fragment se deplasează din cauza mişcării. În acest caz, precum şi în celelate care au fost consemnate, firul de păr a reuşit să provoace durere deoarece a ajuns la terminaţiile nervoase din stratul superior al pielii din călcâi.