Ești Sănătos

Vișinele, un aliat pentru sănătatea inimii

beneficii cirese

Gustul lor acrişor ne îndeamnă să le punem mai degrabă în prăjituri sau dulceţuri, împreună cu mult zahăr. Însă, consumate crude, vişinele îţi asigură o porţie serioasă de vitamine, minerale, fibre şi proteine. Află ce beneficii aduc organismului tău aceste superfructe!

Utile în artrită. Consumul de vişine este asociat cu nivelurile reduse de oxid nitric, un compus asociat cu osteoartrita şi artrita reumatoidă. Studiile arată că toţi cei care mănâncă vişine zilnic au un risc de atacuri de gută cu 35 la sută mai mic, spre deosebire de cei care nu servesc aceste fructe. De asemenea, flavonoizii conţinuţi ajută la scăderea acidului uric, al cărui nivel crescut poate duce la apariţia artritei.

Scad riscul bolilor de inimă. Vişinele ajută la reglarea grăsimii şi a glucozei la pacienţii cu sindrom metabolic. Cercetările efectuate sugerează că ele pot reduce riscul de accident vascular cerebral, căci ajută la o bună circulaţie sangvină şi la reglarea tensiunii arteriale.

Îmbunătăţesc memoria. Scapi de problemele cu memoria şi îţi îmbunătăţeşti concentrarea dacă ai grijă să mănânci cât de des poţi vişine, chiar şi sub formă de compot. Antioxidanţii din aceste fructe şi-au dovedit eficienţa în ceea ce priveşte buna funcţionare a creierului. Astfel, pot preveni şi apritia maladiei Alzheimer şi a bolii Parkinson.

Reduc nivelul de zahăr din sânge. Vişinele conţin antioxidanţi numiţi antocianine, coloranţi naturali care au numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre acestea este reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce le face ideale de consumat de către persoanele care suferă de diabet.

Scad riscul de cancer la colon. Fiind o sursă importantă de fibre, ajută la o bună digestie, arată mai multe studii. Te ajută să previi obezitatea, care, potrivit oamenilor de ştiinţă, creşte riscul cancerului de colon, dar şi a altor tipuri de cancer.

Te ajută să te odihneşti. Când insomnia nu îţi dă pace, ai în vişine un aliat de nădejde. Îmbunătăţesc calitatea somnului şi previn stările de nervozitate, de aceea acţionează ca un somnifer uşor. Le poţi mânca cu două-trei ore înainte să mergi la culcare. Poţi bea şi un pahar cu suc proaspăt de vişine, în fiecare dimineaţă, cel puţin două săptămâni.