Această dietă a apărut prima dată în jurul anilor 60, este o mâncare tradiționala cosumată de popoarele mediteranee, precum Italia și Grecia.
Conform statisticilor , Italia reprezintă rata cea mai scazută de obezitate în rândul adulților, din Europa, cu un procent de 10%, in comparație cu Anglia cu un procentaj de 64%, reprezentând extrema cealaltă.
Peștele este elementul de bază, precum somon, ton , sardine sau fructe de mare în combinație cu orez brun sau porumb.
Alte ingrediente care stau la baza acestei diete sunt reprezentate de fasole, linte, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, pâine neagră, cartofi, paste. În ceea ce privesc cartofii trebuie păstrată o moderație, o regula generală .
În ceea ce privește carnea și preparatele din carne, se recomandă carnea de pui, rață sau curcan.
Brânzeturile și iaurtul grecesc , joaca deasemeni un rol important în această dietă.
Există enumerate posibilităti ce iți oferă această dietă, de exemplu din legume, precum roșii, spanac, morcovi, broccoli, varză de Brussel, castraveți, etc…poți face o mulțime de salate, supe, legume la gratar, ghiveci…o multitudine de combinații care îți va încânta atât privirea cât și papilele gustative.
Să nu uităm de fructe, ananas, pere, pere, căpșuni, caise, struguri, lămâi, piersici, portocale sunt doar câteva dintre ele.
În concluzie, dietă mediteraneană este ceea mai recomandată, deoarece conține toată paleta de alimente, gust-aromă-culoare , mai exact… legume, fructe, diverse tipuri de pește, fructe de mare, și nu în ultimul rând diferite tipuri de nuci, alune si ulei de măsline.
Poți să îți redefinești stilul de viață, prin educarea stilului gastronomic pe care îl abordezi.
Beneficii iți oferă posibilitatea de a jongla cu preparatele din toate punctele de vedere. Creativitatea fiind cuvântul de ordine, un pahar de vin pe zi este recomandat, deasemeni ceaiul sau cafeaua ( fara indulcitori sau zahar).