Ești Sănătos

S-a dovedit că îmbătrânirea întregului organism începe de la picioare

picioare organism

De fapt, corpul uman începe să îmbătrânească de la picioare.

Acest lucru a fost descoperit încă de chinezii antici, iar în tacticile lor sunt enumerate unele tehnici care ajută la întărirea picioarelor, și, astfel, reușesc să întârzie procesul de îmbătrânire.

Trebuie neapărat să mergem desculță! Desigur că nu prea avem posibilitatea să facem acest lucru pe afară, dar trebuie să-l facem măcar prin casă. Chiar dacă avem podelele reci, trebuie măcar 10 minute pe zi să umblăm desculță, dar dacă avem curajul să o facem de trei/patru ori pe zi atunci e foarte bine pentru sănătatea noastră.

Trebuie neapărat să mergem pe vârful degetelor, pe călcâi și pe partea interioară și exterioară a tălpii.

Acest exercițiu întărește mușchii, oasele picioarelor, îmbunătățește circulația, și, prin urmare, îmbunătățește funcționarea organelor interne. Acest exercițiu trebuie făcut zilnic.

Pentru cei care au probleme cu ochii, ar fi bine zilnic, să atingeți mai intens cu un bețișor de lemn partea de jos a degetelor (al 2-lea și al 3-lea) timp 5 minute, aceste zone sunt reflexiv asociate cu ochii.

Trebuie, susțin până în prezent medicii chinezi, să masăm un punct localizat pe talpă numit – Young-tsyuai. Dacă vom face acest lucru în mod regulat, se va îmbunătăți circulația sângelui și se vor relaxa mușchii picioarelor. Acest punct este localizat în spatele degetului din mijloc.

Se recomandă să efectuăm acest masaj dimineața și seara cu un prosop uscat, trebuie doar să apăsăm ușor pe acest punct de 20 de ori, fără să ne oprim.

În cazul în care metodele de mai sus se arată potrivite, putem încerca, în continuare, după recomandarea medicilor, să frecăm picioarele cu geluri anti-artrozice (op-tofen, ibuprofen, diclofenac). Și putem încerca să facem comprese cu bile medicale, acestea sunt vândute în farmacii.

Și desigur, trebuie să facem multă mișcare, să mergem mult pe jos. Mișcarea înseamnă viață. Această poruncă vine încă din cele mai vechi timpuri.