Ești Sănătos

Sucuri și remedii pentru rinichi – îi purifică şi îi ajută să funcţioneze normal

mere rinichi

Întrucât rinichii nu se odihnesc niciodată, ei devin supraîncărcaţi, mai ales atunci când dieta este bogată în alimente procesate. Pungi sub ochi, pete albe sub unghii şi palmele umede sunt doar câteva din simptomele externe ale rinchilor cu impurităţi.

Există mai multe metode naturale de purificare a rinichilor, importante pentru bunăstarea totală.

Indiferent de varianta aleasă, este important ca în timpul curelor să se elimine din regimul alimentar dulciurile, alimentele cu conţinut ridicat de proteine, în special ficatul, carnea prăjită şi afumată, peştele sărat, supele de carne.

Cura cu suc de morcov, ţelină şi pătrunjel

Se bea o jumătate de pahar de suc în amestec de morcov, ţelină şi pătrunjel (în proporţie de 9:5:2) de 3-4 ori pe zi, timp de 2 săptămâni. Terapia se face o dată pe an.

Cura cu suc de mere

Pentru a pregăti dinainte sistemul digestiv să facă faţă unui conţinut ridicat de acid, se bea o jumătate de pahar de suc de mere (se folosesc mai mult mere dulci şi doar câteva mere dintr-un soi mai acru) cu 15 minute înainte de fiecare masă, în săptămâna de dinaintea curei.

Curăţirea organismului, în special a ficatului, rinichilor şi fierii, durează 3 zile, timp în care se consumă doar sucul de mere. În fiecare zi se bea doar suc de mere în următoarele cantităţi, la orele indicate:

Ora 8 – 1 pahar;

Ora 10 – 1 pahar;

Ora 12 – 2 pahare;

Ora 14 – 2 pahare;

Ora 16 – 2 pahare;

Ora 18 – 1 pahar;

Ora 20 – 1 pahar.

Cura cu suc de castraveţi, morcov şi sfeclă

Se amestecă 1 pahar de suc proaspăt de castraveţi cu 1/2 pahar suc de morcov şi 1/2 pahar suc de sfeclă stors cu 2-3 ore înainte. Se bea câte 1 pahar, cu 1 lingură de miere de albine, de 2 ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă. Terapia durează 10 zile, iar după o pauză de 30 de zile se poate relua.

Cura cu suc de pere

Se bea câte 1 pahar de suc de pere amestecat cu 1 lingură de miere de albine, de 3 ori pe zi, între mese, timp de 10 zile. După o pauză de 30 de zile, cura se repetă.